מוקסיפן
התעוררת בבוקר עם גרון כואב. במהלך היום הרגשת איך הכאב הולך ומחמיר ואיך נהיה קשה לדבר, קשה לבלוע. כנראה שאתה סובל מדלקת גרון. לא פעם התענוג המפוקפק מלווה בחום גבוה, חוסר תיאבון, חולשה כללית ועוד תופעות בלתי נעימות בעליל. כשתגיע לרופא יש להניח שיישלח משטח גרון, דגימה מהרירית הנמצאת בגרון שתיבדק. במידה ואכן יימצא כי מחולל המחלה הוא חיידק יש להניח כי הרופא יצייד אותך במרשם לקניית מוקסיפן.
מהו מוקסיפן?
מוקסיפן היא תרופה אנטיביוטית ממשפחת
פניצילין. זוהי אחת האנטיביוטיקות היותר מוכרות והנמצאות בשימוש רב ושכיח. משתמשים בה לא פעם אף כאנטיביוטיקה לטיפול בילדים צעירים ואף בתינוקות.
את המוקסיפן נוטלים דרך הפה, כלומר בבליעה. מוקסיפן קיים הן בצורה של טבליות והן בצורת סירופ (המתאים לילדים למשל). בצורה זו של נטילת מוקסיפן, דרך הפה, הוא נספג בקלות ופועל היטב.
מוקסיפן- לאילו מחלות הוא מתאים?
למעשה מוקסיפן מתאים לטיפול בכל מחלה הנגרמת כתוצאה מזיהום חיידקי, זאת כמובן כאשר מדובר בחיידקים הרגישים לפניצילין.
הטיפול באמצעות מוקסיפן שכיח ויעיל העיקר בדלקות אף, אוזן וגרון, זיהומים בדרכי הנשימה, זיבה לא מסוכנת, מחלות זיהומיות שונות של העור, דלקת בשלפוחית השתן ודלקות ברקמות רכות.
אז בשביל מה צריך סוגי
אנטיביוטיקה נוספים?
ראשית, לא כל סוגי החיידקים רגישים לפניצילין. שנית, גם סוגי החיידקים הרגישים לפניצילין הולכים ומפתחים עמידות לתרופות כגון מוקסיפן. במקרים כאלה לא פעם יורה הרופא על מעבר לאנטיביוטיקה מסוג אחר, חזקה יותר (כמו למשל אוגמנטין).
כמו כן, נטילת מוקסיפן עלולה לגרום להופעת תופעות לוואי לא נעימות.
מוקסיפן- תופעות לוואי
תופעת הלוואי השכיחה ביותר בעת נטילת מוקסיפן היא הופעת פריחה בצורת כתמים על עור. כמו כן, קיימות גם תגובות אלרגיות חמורות יותר כגון: גרד, התנפחות של איזור הפה והלשון, חום וקשיי נשימה.
כדי להימנע מתופעות הלוואי ולהשיג תוצאה טובה לא פחות, ניתן לפנות אל עולם האנטיביוטיקה הטבעית בשם חותם הזהב. אנטיביוטיקה טבעית חותם הזהב נותנת מענה לריפוי אותן המחלות ממש רק ללא תופעות הלוואי המטרידות.
אותה הגברת בשינוי אדרת
הגעת לבית המרקחת עם מרשם למוקסיפן, הרוקח הושיט לך תרופה אחרת בטענה שזה אותו הדבר. האמנם?
השם הגינרי של מוקסיפן הוא "אמוקסיצילין". את התרופות הנמכרות מייצרות מספר חברות שונות כאשר כל חברה נתנה אנטיביוטיקה הזו שם מעט שונה, למרות שמבחינת ההרכב מדובר באותה התרופה בדיוק. לדוגמא, ייתכן ובמקום מוקסיפן ייתן לכם הרוקח: אמוקסי או מוקסיוויט. אל דאגה, החיידקים לא שואלים את התרופה לשמה, מה שחשוב הוא שההרכב הוא זהה.
אך במידה ואתם מעוניינים בשינוי אמיתי והבדלים ניכרים, בחרו רק באנטיביוטיקה טבעית של
חותם הזהב. כך תשיגו מקסימום יעילות עם מינימום של תופעות לוואי.